9 PROJECTES OPTEN ALS PREMIS RURAL'UP 2023
Updated: May 16
Mallorca Rural organitza la primera edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up Mallorca 2023, que premiarà sis projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.500 euros per a cadascun d’ells. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de Caixabank, la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).
S’han inscrit a Rural’up 18 projectes. D’ells 9 projectes opten als premis, per fer-ho era necessari haver completat un 80% de la formació i lliurar un pla d’empresa.
A l'acte es presentaran els 9 projectes finalistes i Joan Martí, director de la Unitat d'Estratègia Empresarial d'ACCIÓ, farà una intervenció baix el títol: El valor compartit al centre de la competitivitat al sector agroalimentari". La jornada acabarà amb el lliurament dels premis.
L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a les zones rurals de Mallorca amb un programa de formació, d’acompanyament i una dotació econòmica de 1.500 euros per a cadascun dels projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat
Els projectes guanyadors són valorats per una comissió tècnica:
Malen Llull de Mallorca Rural,
Pere Jiménez i Mónica Rivera de l’IDI,
i els consultors i formadors Ana Seijo i Juanjo Amengual
i un jurat format per:
Fernando Fernández, DG Agricultura,
Mariona Luis, gerent de l'IDI,
Mireia Oliver, APAEMA,
Aina Socies, Associació Varietats Locals,
Joan Simonet, ASAJA,
Isabel Vicens, AgroMallorca,
i Caterina Serra, UCO Sa Pobla
Se valoraran en base a criteris com la innovació que aporta el projecte, l’impacte socioeconòmic, la coherència amb els objectius de desenvolupament sostenible, la creació de llocs de feina i l’eficiència econòmica.
Els projectes que se seleccionin han de contemplar algun d’aquests aspectes del sector agroalimentari: la millora de la comercialització dels productes, l’emprenedoria digital, la innovació productiva, l’economia circular, el producte local i aprofitament dels recursos endògens, l’eficiència energètica i el millor aprofitament dels recursos naturals, la reutilització d’aigües regenerades per a l’ús agrícola i les varietats locals i les races autòctones.